Oud gras verwijderen

Wilt u uw huidige gazon verwijderen of vervangen en dit door een gespecialiseerd graszodenbedrijf laten doen? Dan bent u bij Dautzenberg Graszoden aan het juiste adres. Wij hebben al meer dan 50 jaar ervaring met het vervangen of verwijderen van gazons. Is uw huidige gazon aan vervanging toe of heeft u beschadigingen als verzakkingen en/of veel onkruid? Dan is het verstandig om het oude gazon te laten verwijderen en indien naar wens een nieuw gazon te laten leggen.

Oud gras vernieuwen

Een gazon gaat meestal vele jaren mee. Gras is namelijk een stevig groenproduct wat niet zomaar vergaat. Maar merkt u dat uw gazon steeds minder mooi oogt en dat het onkruid een weg heeft gevonden in het gras? Dan is het waarschijnlijk hoog tijd om het gazon te vernieuwen. Voor het oude gras te verwijderen, maken we gebruik van een graszodensnijder. Deze machinale snijder, snijdt precies onder de wortels van het gras, waardoor de grasmat los komt te liggen. Nadat alles los is gesneden, verwijderen wij de graszoden en voeren deze af.

Voor de exacte prijzen voor het gazon verwijderen, kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord en kijken samen met u naar de mogelijkheden omtrent het gazon verwijderen.

     

Zelf oud gras verwijderen

Wilt u graag zelf aan de slag met het oud gras verwijderen? Dat kan met behulp van ons stappenplan:

  1. Verwijder onkruid uit uw gazon;
  2. Steek het gras vlak onder de wortel met een scherpe schep of snij de graszoden los met een graszodensnijder (aan te raden);
  3. Indien u gebruik maakt van een graszodensnijder, steek de randen los met de schep;
  4. Voer de losgesneden grasmatten af door middel van een kruiwagen;
  5. Verzamel de overgebleven grasstukken met een hark en voer deze ook af.

Engerlingen of emelten in ondergrond?
Nadat u het oude gras verwijderd heeft kan het voorkomen dat u engerlingen of emelten tegenkomt. Deze larven kunnen zich grotendeels in de ondergrond bevinden. Wij adviseren u graag om engerlingen of emelten te bestrijden, dit kan met parasieten aaltjes. Deze aaltjes worden ook nematoden genoemd.

📦 Bestel uw nematodenmix aaltjes voor het bestrijden van engerlingen of emelten telefonisch of via ons e-mailadres.

Nieuwe graszoden laten leggen?

Nadat uw oude gazon verwijderd is, kunt u er nieuwe graszoden op (laten) leggen. Dit kunt u zelf doen met behulp van ons zelf graszoden leggen stappenplan of u kunt er voor kiezen de graszoden te laten leggen. Voor een vaste prijs kunt u al genieten van nieuwe graszoden in uw tuin zonder zelf de handen vuil te maken. Wilt u liever het totaalpakket: graszoden verwijderen en graszoden laten leggen door Dautzenberg Graszoden? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via onze website, telefoonnummer of via e-mail. Binnen één werkdag nemen wij contact met u op.

Om er al die jaren zoveel mogelijk van te genieten, is het belangrijk om het gras goed te onderhouden. Dit doet u door middel van tijdig maaien, verticuteren en voldoende bemesten. Gras is en blijft immers een natuurproduct wat onderhoud nodig heeft.

Meer informatie

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Reviews van onze klanten

Top graszoden en leuk personeel!

5/5
Mic Smeet

Goede bediening en gras van goede kwaliteit. Geen plastic gaas zoals sommige anderen hebben.

4.6/5
Wil D

Hele mooie kwaliteit graszoden. Ik zou ze eerst gaan ophalen en met een telefoontje konden ze op dezelfde dag bezorgd worden. Vriendelijke mensen, zowel telefonisch als de chauffeur.

5/5
M B

Perfect gras! Rechte zoden, prima service, snelle levering en niet te duur. Absolute aanrader!

5/5
Michel Spoelstra