Paddenstoelen

Paddenstoelen in het gras komen vaak voor en zijn (meestal) niet iets om u zorgen over te maken. Hoewel ze doorgaans met grote aantallen komen, kunt u ze ook met grote aantallen tegelijk weer verwijderen. Gelukkig zijn de meest voorkomende paddenstoelen in het gras niet schadelijk of giftig, het is alleen geen mooi gezicht voor uw (nieuwe) gazon.

     

Paddenstoelen in uw gazon oorzaak

Paddenstoelen komen in allerlei soorten en maten voor in gras. Elke paddenstoel is dan ook anders en sommige soorten kunnen schadelijk zijn. Hoewel de meeste paddenstoelen in het gazon onschuldig zijn, is het geen mooi aanzicht. Paddenstoelen komen voort uit schimmels én schimmels zijn vaak aanwezig in voedselrijke ondergronden die voor graszoden leggen gebruikt wordt. Wanneer de temperaturen stijgen en het weer vochtig is, dan banen deze schimmels zich een weg naar buiten en ontstaan er paddenstoelen.

Paddenstoelen in nieuw gras

Het kan voorkomen dat uw nieuwe gazon bezaaid is met kleine bruine paddenstoeltjes. Geen zorgen, dit heeft te maken met het hoge stikstofgehalte in uw gras die tot uiting komt met broeierig weer. Door vochtige weersomstandigheden, een voedingsrijke ondergrond en bemeste graszoden, komen de paddenstoelen tot leven. Dit is een natuurlijk proces en brengt verder geen schade aan uw gazon toe. De paddenstoelen trekken vanzelf weer weg. Wilt u de paddenstoelen toch meteen verwijderen? Dan kunt u deze samen met de grasmaten maaien.

Bestrijding paddenstoelen gras?

Kleine paddenstoelen die snel optreden in een nieuw gazon verdwijnen vanzelf weer. Hier hoeft u zich verder geen zorgen over te maken. Maar heeft u paddenstoelen die bijvoorbeeld in een later stadium in het gras tevoorschijn komen, dan dient u deze meestal te bestrijden. Paddenstoelen bestrijden doet u door middel van het handmatig uitgraven. U kunt eventueel ook wat geduld hebben, de meeste paddenstoelen verdwijnen bij goed en droog weer vanzelf.

Voor meer informatie over het bestrijden van paddenstoelen kunt u het beste contact met ons opnemen. Bij heksenkringen in het gras dient u rekening te houden met een andere bestrijding.

Meer informatie

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Reviews van onze klanten

Kwaliteit is top! Heb al vaker gekocht omdat alles gewoon heel goed is !! 👍👍👍

5/5
Theo Janssen

Vriendelijke man en goeie grasmatten!

4/5
Chris van der Molen

Kwaliteit gazon top, prijs top en service top!

5/5
Jeffrey Lamers

Na wat twijfelen over het zelf aanleggen van het nieuwe gazon, besloten om dit toch door een specialist te laten doen. Zoals afgesproken is Stijn op voorhand komen kijken naar de werkzaamheden. Hierbij heeft hij keurig de werkzaamheden besproken en een offerte uitgebracht. Na twee weken was het zover en kwamen Stijn en zijn mannen de afgesproken werkzaamheden uitvoeren. Binnen één dag konden wij genieten van een stralend en gelijk gazon. Mannen bedankt!

4.5/5
Fam. Linssen