Hanenpoot

Hanenpoot, zevenblad of vogelvoet is de naam van deze één dezelfde hardnekkige 1-jarige onkruidsoort. Ze zijn te herkennen aan de stevige dikke hoofdas met meerdere dikke zijtakken. Wanneer u last heeft van hanenpoot in uw gazon kan het een moeilijke klus zijn om deze in zijn geheel te verwijderen. Ze komen namelijk vaak met vele aantallen tegelijk en wortelen diep en stevig in de grond.

     

De oorzaak

Hanenpoot is zo’n onkruid die u het liefst direct uit uw gazon wilt verbannen. De dikke stengels en de diepe wortels zijn niet gemakkelijk te verwijderen. Vaak wordt er vanuit gegaan dat hanenpoot al in de grasmatten zitten voordat ze aangelegd zijn. Dit is niet waar! Hanenpoot zit meestal al in de grond voordat er in wezen al een grasmat op ligt. Erg vervelend, aangezien u hierdoor niet van tevoren de hanenpoot herkent. Wel is bekend dat hanenpoot in gazon voornamelijk voorkomt bij nieuwbouwwoningen. De reden hiervoor is dat ze een standaard grond voor nieuwbouwwoningen gebruiken. Terwijl die niet altijd geschikt is voor planten en grassen.

Hanenpoot gazon bestrijden

Zoals we al beschreven is hanenpoot geen gemakkelijke onkruidsoort om te verwijderen. Toch zijn er een aantal methodes die u helpen met hanenpoot bestrijden. Eén van de manieren om van de hanenpoot af te komen, is het zelf uitsteken van het plantje inclusief de diepliggende wortels. Wanneer de wortel niet mee wordt verwijderd, groeit de plant weer opnieuw terug. Gaat u liever niet zelf aan de slag met het uitsteken van de hanenpoot? Het beste is wachten op de vorstperiode. Hanenpoot kan namelijk slecht tegen vorst en meestal als 1-jarige onkruidsoort komt die het volgend jaar niet meer terug.

Voor advies kunt u (online) contact met ons opnemen.

Meer informatie

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Reviews van onze klanten

Goede kwaliteit graszoden…aanrader

5/5
M Jansen

Kwaliteit gazon top, prijs top en service top!

5/5
Jeffrey Lamers

Top graszoden en leuk personeel!

5/5
Mic Smeet

Kwaliteit is top! Heb al vaker gekocht omdat alles gewoon heel goed is !! 👍👍👍

5/5
Theo Janssen