Gazon bemesten

Voor uw gazon is een voedzame ondergrond van groot belang. Gras haalt zijn energie en kracht uit de ondergrond, daarom is het bemesten van u gazon belangrijk. Gazon heeft voeding nodig en als dit niet regelmatig gedaan wordt, zal het gazon verslechteren. Gras heeft namelijk de voedingstoffen nodig om gezond te groeien. Bemesting is, net als water, de eerste levensbehoefte voor het gras. Door middel van de informatie hieronder geven wij meer advies over wanneer en welke meststof u het beste kunt gebruiken.

     

                     Voor bemesting                                                       Na bemesting

Wanneer en met welke bemesting uw gazon bemesten?

Aanlegbemesting
Bij het aanleggen van uw gazon dient u een organische bemesting onder de graszoden te verspreiden. Humusbalans is hier het geschikts voor omdat het de wortels stimuleert om aan de ondergrond te hechten.

Voorjaarsbemesting (1e keer- maart)
In maart dient u de voorjaarsbemesting over het gazon te verspreiden. Dit is een fijne korrel, waarin een organische stikstof is verwerkt. Hierdoor ontstaat een sterk groei effect in het gazon. Daarbij werkt deze voorjaarsbemesting voor 3 maanden.

Voorjaarsbemesting (2e keer- juni)
In juni dient u voor de 2e keer de voorjaarsbemesting over het gazon te verspreiden. Bij de voorjaarsbemesting ligt de nadruk vooral op organische stikstof, hierdoor ontstaat een diepgroene kleur in het gazon. Daarbij zorgt de tweede keer bemesten voor nogmaals 3 maanden voedingstoffen.

Najaarsbemesting
In september is het belangrijk de najaarsbemesting over het gazon te verspreiden. Najaarsmest betreft een samenstelling van onder andere Kalium, fosfor en ook magnesium. Dit zijn de 3 elementen voor het afharden van het gras voor de winter.

Kalkkorrels
December en januari zijn de maanden voor kalkkorrels over het gazon te spreiden. Kalkkorrels zorgen voor een betere zuurtegraad van de ondergrond. Daarbij wordt door middel van kalkkorrels meststoffen de rest van het jaar beter opgenomen.

‘ Het gazon bemesten heeft pas zin als de temperatuur boven de 5 graden komt, onder deze temperatuur werkt namelijk de bemesting niet.’

Alle bovengenoemde producten zijn bij ons verkrijgbaar. Deze kunnen per post verstuurd worden of u kunt ze afhalen bij een van onze afhaallocaties. Bij het bestellen van graszoden kan bemesting ook meegeleverd worden.

Kies voor een bemesting jaarpakket, met dit pakket bent u het gehele jaar voorzien van bemesting!

     

Liever geen kunstmest gebruiken, waarom?

Kunstmest is een snelwerkende meststof. Het wordt vaak gebruikt om een gazon in een snel tempo te herstellen. Daardoor is kunstmest enkel aan te raden bij een slecht gazon wat direct voedingstoffen nodig heeft. Door het te bemesten met kunstmest ziet u namelijk direct resultaat. U kunt het als het ware een snelle boost geven.

Nadelen;

  • Wortelverbranding komt regelmatig voor bij gebruik van kunstmest
  • Kunstmest is snel verdwenen na een flinke bui regen
  • Wanneer u kunstmest onder de graszoden verspreid, kunnen de wortels verbranden

Meer informatie

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Reviews van onze klanten

Goede kwaliteit graszoden…aanrader

5/5
M Jansen

Vandaag hebben Stijn en zijn mannen, onze tuin voorzien van graszoden! Zijn heel tevreden over het resultaat. Heb je nieuwe graszoden nodig zoek niet verder, van kleine tot grote tuin kies voor Dautzenberg zoden!!

4/5
Frank Ramakers

Paar weken geleden heeft Dautzenberg Graszoden bij ons een nieuw gazon aangelegd. Zowel het contact en offerte verliepen soepel en snel! Wij zijn in ieder geval erg tevreden met de service en het resultaat.

4.6/5
M. Driessen

Goede bediening en gras van goede kwaliteit. Geen plastic gaas zoals sommige anderen hebben.

4.6/5
Wil D