Regenwormen

Regenwormen zijn een veelvoorkomend probleem bij gazoneigenaren. Hoewel regenwormen (gelukkig) geen directe schade aanrichten aan het gras, is het geen pretje om wormen in uw gras te hebben. Regenwormen bevinden zich namelijk in de grond en wanneer ze boven het oppervlak komen, nemen ze heel wat zand mee. Hierdoor kunnen er zandhoopjes op uw gras ontstaan.

     

Regenwormen gazon plaag

Regenwormen in het gras bestaan – meestal – uit grotere groepen. Een grote groep regenwormen noemen we dan ook wel een plaag. Wanneer u last heeft van een regenwormenplaag is veelal uw gazon belaagd met vele zandhoopjes. Deze regenwormen en hoopjes – die erg naar kunnen zijn – brengen verder geen schade aan het gazon aan. Ze zorgen er juist voor dat de bodemstructuur verbetert, wat indirect een voordeel is voor de groei van het gras.

Regenwormen gras bestrijden

Een echte bestrijdingswijze tegen regenwormen is er helaas niet. Wellicht kunt u overwegen om het gras regelmatig te harken met een bladhark. Zo verdeelt u de zandhoopjes van de regenwormen over het gazon. We raden het af om een sterk bestrijdingsmiddel tegen regenwormen te gebruiken. Dit kan namelijk grote schade aan het gazon en bodemleven aanrichten.

Regenwormen als bodemverbeteraar

De schade die regenwormen aanrichten aan het gazon blijft meestal beperkt tot zandhoopjes. Het gras lijdt hier verder niet onder. Het is in de meeste gevallen ook niet noodzakelijk om regenwormen te bestrijden. Regenwormen hebben namelijk een positieve werking op de bodemstructuur. Kortom, regenwormen zijn gunstig voor uw bodemstructuur, maar minder voor het gazonaanzicht.

Voor tips over regenwormen in het gazon of ander advies over insecten in het gazon als emelten en engerlingen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Meer informatie

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Reviews van onze klanten

Mooie graszoden, zeer tevreden. Door chauffeur goede hints gegeven. Afspraak klopte precies.

5/5
Henri Dirks

Paar weken geleden heeft Dautzenberg Graszoden bij ons een nieuw gazon aangelegd. Zowel het contact en offerte verliepen soepel en snel! Wij zijn in ieder geval erg tevreden met de service en het resultaat.

4.6/5
M. Driessen

Altijd goede zoden, altijd goede service.

4.3/5
Helmut de Wit

Hele mooie graszoden voor weinig geld, zeker een aanrader om daar heen te gaan!

4.8/5
Sharon Grimminck