Engerlingen

Engerlingen zijn larven van diverse soorten bladsprietkevers, zoals de meikever, junikever en rozenkever. Deze larf eet aan de wortels van het gras en richt hierdoor forse schade aan het gazon. Doordat de wortels van het gras weg worden gegeten, kan het gazon los komen te liggen. Echter komt de grootste schade niet direct door de engerlingenplaag zelf. De grootste boosdoeners zijn de vogels die het hele gazon omwoelen, zij komen veelal af op gazon met een engerlingenplaag.

    

Engerlingen in gras herkennen?

Engerlingen zijn kleine witte larven, met een bruinoranje kop en een C-vormig lijf. Doordat engerlingen zich voeden met graswortels, zijn ze in veel grasvelden te bekennen. Helaas richten engerlingen in grote hoeveelheden grote schade aan grasvelden aan. De gevolgen van engerlingen zijn: kale plekken en losliggende grasmatten. Twijfelt u of u last heeft van een engerlingenplaag? Indien er vaak vogels op het gras zitten te pikken, is de kans groot dat u last heeft van engerlingen. De vogels eten namelijk de larf en kunnen bij het zoeken hiernaar schade aanrichten. Een plaag engerlingen is te herkennen aan een groot aantal witte larven op 1 m2. Bij twijfel, neem gerust contact op.

Engerlingen in gazon

Engerlingen zitten meestal op een droge zandgrond vlak onder het grasoppervlak. Helaas zijn engerlingen de laatste jaren een steeds groter probleem. Dit komt mede doordat het al enkele jaren niet meer diep in de grond heeft gevroren en dat er niet meer tegen gespoten mag worden. Hierdoor blijven de engerlingen en eitjes eerder in leven en nemen de aantal engerlingen alleen maar toe.

Engerlingen gras bestrijden

Heeft u last van engerlingen en zoekt u een goede oplossing om van dit probleem af te komen? Met biologische bestrijdingsmiddelen is dit probleem snel en effectief aan te pakken om de engerlingen te bestrijden. Wij leveren parasitaire aaltjes die ervoor zorgen dat u engerlingenplagen kunt verhelpen, zonder aantasting van uw ander bodemleven. Geïnteresseerd in een biologische bestrijding tegen engerlingen of emelten? Neem dan contact met ons op en bestel uw nematodenmix.

Meer informatie

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Reviews van onze klanten

Goed gras. Zonder groene vingers een gezond en stevig gazon kunnen leggen.

4/5
Erick de Viking

Altijd goede zoden, altijd goede service.

4.3/5
Helmut de Wit

Goed geregeld en goede prijs

4.5/5
Wiel Jagers

Hele mooie graszoden voor weinig geld, zeker een aanrader om daar heen te gaan!

4.8/5
Sharon Grimminck