Bladvlekkenziekte

Bladvlekkenziekte is een bladziekte die voorkomt op de grasbladeren van een grasmat. Hoewel de meeste grasziektes alleen in het gras voorkomen, is bladvlekkenziekte ook een probleem voor vele andere planten. Vooral planten met een blad kunnen last krijgen van bladvlekkenziekte. Benieuwd of uw gazon te maken heeft met bladvlekkenziekte? Deze grasziekte is te herkennen aan kleine donkere vlekjes op het grasblad.

   

Bladvlekkenziekte gazon oorzaak

Grasziektes zijn altijd vervelend, vooral wanneer het uw hele gazon aantast. Helaas is bladvlekkenziekte een moeilijk te bestrijden ziekte. Vooral in een later stadium is bladvlekkenziekte schadelijk voor het gehele gazon. De ziekte ontwikkelt zich voornamelijk in de lente of in het najaar. In deze seizoenen zijn de temperaturen lager waardoor dit de groei van het gras kan beïnvloeden. Een ander oorzaak is een tekort aan stikstof of kalium. Bemest daarom het gras tijdig om bladvlekkenziekte zoveel mogelijk te voorkomen.

Bladvlekkenziekte gazon bestrijden

Preventie is vele malen beter dan bestrijden. Verzorg daarom uw gras op de juiste wijze met het behulp van onze gazonkalender. Zo voorkomt u niet alleen vervelende ziektes als bladvlekkenziekte, maar blijft ook uw gazon gezond en mooi. Heeft u toch al last van bladvlekkenziekte en wilt u dit bestrijden?  Maai dan het stuk gras met bladvlekken af en voer het af. Uiteindelijk kunt u het gemaaide stuk én natuurlijk uw gehele gazon extra bemesten met een juiste organische bemesting.

Bij verdere vragen neem gerust telefonisch of per mail contact met ons op. 

Meer informatie

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Reviews van onze klanten

Goed geregeld en goede prijs

4.5/5
Wiel Jagers

Na wat twijfelen over het zelf aanleggen van het nieuwe gazon, besloten om dit toch door een specialist te laten doen. Zoals afgesproken is Stijn op voorhand komen kijken naar de werkzaamheden. Hierbij heeft hij keurig de werkzaamheden besproken en een offerte uitgebracht. Na twee weken was het zover en kwamen Stijn en zijn mannen de afgesproken werkzaamheden uitvoeren. Binnen één dag konden wij genieten van een stralend en gelijk gazon. Mannen bedankt!

4.5/5
Fam. Linssen

Mooie graszoden, zeer tevreden. Door chauffeur goede hints gegeven. Afspraak klopte precies.

5/5
Henri Dirks

Kwaliteit is top! Heb al vaker gekocht omdat alles gewoon heel goed is !! 👍👍👍

5/5
Theo Janssen