Gazon maaien

Het is noodzakelijk om regelmatig uw gazon te maaien. Besteed genoeg aandacht aan uw graszoden om het gras optimaal verzorgd te houden en om de kans op onkruidvorming en grasziektes te verkleinen. Het maaien van het gras dient te gebeuren vanaf maart tot oktober. Hieronder geven wij u onder andere informatie over wanneer u het best kunt maaien en wat de goede maaihoogte van het gazon is.

Wanneer mag ik het nieuwe gazon maaien?

Zodra u de nieuwe graszoden heeft aangelegd is het tijd om te sproeien. Echter dient u nu minimaal tot niet over het gras te lopen. Ook is maaien in de eerste twee weken nog niet nodig. De wortels dienen de eerste twee weken aan de ondergrond te hechten en zijn in deze periode erg kwetsbaar. Na twee weken is het tijd om te controleren of de grasmat is aangehecht. Door een beetje te trekken aan het gras voelt u of het is aangegroeid. Mocht dit zo zijn, dan mag u met de grasmaaier op de hoogste stand het gras maaien. Een robotmaaier kunt u wel al direct op een nieuw gazon inzetten.

     

Wanneer dien je het bestaand gazon te maaien?

In maart start het groeiseizoen, het groeiseizoen loopt door tot in oktober. In deze tijd dient u regelmatig het gazon te maaien. Het beste is om uw gazon minimaal één keer per week te maaien. In de maanden mei en september is het gras in een stevige groei, in deze maanden raden we het aan om twee per week het gras te maaien.

Welke maaihoogte moet ik nemen?

De goede maaihoogte voor gras is tussen de 3 tot 4 centimeter. Als het gras korter word gemaaid, kan dit vooral bij hoge en lage temperaturen schade aanrichten aan de graszoden. Dat betekent dat het gras niet meer beschermd word, de bovenste laag is namelijk de beschermlaag. Indien de temperaturen erg hoog of laag zijn, dient het gras op 5 tot 6 centimeter gemaaid te worden.

Wat is het doel van gras maaien?

Het gras maaien dient er natuurlijk voor dat het gras niet te lang wordt en dat het er mooi uit blijft zien. Uiteraard heeft het meerdere voordelen waarom we het gazon maaien, namelijk:

  • De afgesneden grastopjes dienen als bemesting voor het gazon (bij regelmatig maaien)
  • Het gras krijgt weer voldoende zuurstof
  • Door regelmatig te maaien krijgt het gras meer licht, ook bij de onderste laag
  • Bij regelmatig maaien heeft mos en onkruid minder kans om te groeien

Meer informatie

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Reviews van onze klanten

Zeer goede graszoden
Vriendelijke personeel. Super!

4.5/5
M Verbert

Goed geregeld en goede prijs

4.5/5
Wiel Jagers

Kwaliteit gazon top, prijs top en service top!

5/5
Jeffrey Lamers

Na wat twijfelen over het zelf aanleggen van het nieuwe gazon, besloten om dit toch door een specialist te laten doen. Zoals afgesproken is Stijn op voorhand komen kijken naar de werkzaamheden. Hierbij heeft hij keurig de werkzaamheden besproken en een offerte uitgebracht. Na twee weken was het zover en kwamen Stijn en zijn mannen de afgesproken werkzaamheden uitvoeren. Binnen één dag konden wij genieten van een stralend en gelijk gazon. Mannen bedankt!

4.5/5
Fam. Linssen