Gazon sproeien

Het sproeien van uw gazon is een van de belangrijkste onderdelen van het onderhoud van het gras. Het gras heeft voldoende bevochtiging nodig om te kunnen groeien. Hieronder geven wij u informatie over het sproeien van een nieuw of bestaand gazon en hoe u het beste aan de slag kunt hiermee.

Nieuw gazon sproeien

Doordat een nieuw gazon zelf nog niet op zoek kan naar water is het belangrijk om het gazon te sproeien. De eerste twee weken is dit het allerbelangrijkste. Het gazon dient voldoende vocht te krijgen, door het bevochtigen van het gras hechten de wortels namelijk voorspoedig aan. Wanneer de graszoden aangehecht zijn, gaan de wortels uit zichzelf op zoek naar water. U kunt vanaf deze tijd het sproeien afbouwen.

Bij een nieuw gazon dient u 60 tot 90 minuten per dag te sproeien. Dit is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden op dat moment. Indien de temperaturen hoog zijn, dient u in de ochtend, middag en avond 90 minuten te sproeien. Zodra de eerste twee weken voorbij zijn, zijn de wortels aan de ondergrond gehecht en gaan ze zelf op zoek naar water.

Bestaand gazon bewateren

Het sproeien van een bestaand gazon vergt minder uren, doordat de wortels al zijn aangehecht en zelf op zoek gaan naar water. Echter dient u bij een bestaand gazon per week, 2 tot 3 keer te sproeien. Het gazon kunt u het beste in de ochtend of avond sproeien. Indien de temperaturen boven de 25 graden zijn, dient u het gras om de dag te sproeien voor een aantal uren achter elkaar. Mocht het flink regenen, dan dient u bovengenoemde hoeveelheden aan te passen.

Hoe moet u gras sproeien?

Bij oppervlakten onder de 200m2 kunt u gebruik maken van een tuinslang of een zwenksproeier. Met deze methoden kunt u het gazon eenvoudig besproeien. Indien u voor de zwenksproeier kiest, is het belangrijk erop te letten dat ook alle delen evenveel water ontvangen. Indien dit niet het geval is, verzet dan wel de zwenksproeier. Het is erg belangrijk dat alle delen en uiteraard ook de hoeken voldoende water ontvangen.

Bij oppervlakten boven de 200m2 raden wij een automatische sproei installatie aan. Met zo’n installatie heeft u geen omkijken meer naar het sproeien van het gazon. De sproei installatie voorziet uw gazon van voldoende water. Echter dient een sproei installatie in de tuin aangelegd te worden, wilt u hier meer over weten? Bel of mail Dautzenberg Graszoden.

Meer informatie over sproeien of over onderhoud van het gazon, vindt u in onze onderhoudskalender.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct online uw prijs!

Eerstvolgende leverdata
di
7
feb
wo
8
feb
do
9
feb
vr
10
feb
di
14
feb
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2