Onderhoud gazon

Net als elk ander natuurproduct heeft gras onderhoud nodig. Door het gras tijdig te onderhouden, heeft u veel langer plezier van een mooi gazon. Maar wat voor onderhoud moet er nu precies gedaan worden? Onder regelmatig onderhoud verstaan we het maaien, bemesten en sproeien van het gras. Daarbij bestaat er nog jaarlijks onderhoud zoals het verticuteren en bijvoorbeeld bijzaaien. Tips over hoe u uw gazon moet onderhouden, leest u hier!

De basisregels voor grasonderhoud

Het belangrijkste onderhoud voor een gazon zijn het maaien, bemesten en sproeien. Deze drie onderhoudstaken zijn erg van belang bij het gezond houden en blijven van het gras. Een gazon wat namelijk te weinig water krijgt, droogt uit en bij geen bemesting krijgt het gras geen voedingstoffen. Daarbij zorgt het regelmatig maaien dat ook de onderste laag voldoende licht en zuurstof krijgt. Al deze factoren zijn belangrijk voor de groei. In de wintermaanden hoeft het gazon weinig onderhouden te worden. Het zijn voornamelijk de grasgroei-maanden (van maart tot en met oktober) waar extra onderhoud aan het gazon gedaan moet worden.

Het onderhoud voor het gazon

Naast het sproeien, maaien en bemesten, kunt u het gazon ook bekalken en verticuteren. Kalk strooien raden we elke winter aan. Het verticuteren is bij een nieuw gazon nog niet van toepassing. Pas bij een gazon dat ouder dan 3 jaar is, kan er geverticuteerd worden. Na het verticuteren kan het gazon er kaal uit zien. Dit kunt u herstellen met een herstellend graszaad. Meer advies over het zaaien? Lees het hier.

Een gezond gazon

Natuurlijk willen we allemaal een gezond gazon. Echter is dit niet vanzelfsprekend. Om u op weg te helpen, hebben we een onderhoudskalender geschreven. Hierin staat al het onderhoud beschreven voor een nieuw en bestaand gazon. Van een gezond gazon heeft u namelijk langer plezier. Lees hier onze uitgebreide onderhoudskalender.

Meer informatie

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Reviews van onze klanten

Kwaliteit gazon top, prijs top en service top!

5/5
Jeffrey Lamers

Hele mooie kwaliteit graszoden. Ik zou ze eerst gaan ophalen en met een telefoontje konden ze op dezelfde dag bezorgd worden. Vriendelijke mensen, zowel telefonisch als de chauffeur.

5/5
M B

Mooie graszoden, zeer tevreden. Door chauffeur goede hints gegeven. Afspraak klopte precies.

5/5
Henri Dirks

Zeer tevreden. Correcte levering en de grasmatten zijn van goede kwaliteit. Bedankt voor de goede service!

4.5/5
Ilona Douven