Onderhoud gazon

Net als elk ander natuurproduct heeft gras onderhoud nodig. Door het gras tijdig te onderhouden, heeft u veel langer plezier van een mooi gazon. Maar wat voor onderhoud moet er nu precies gedaan worden? Onder regelmatig onderhoud verstaan we het maaien, bemesten en sproeien van het gras. Daarbij bestaat er nog jaarlijks onderhoud zoals het verticuteren en bijvoorbeeld bijzaaien. Tips over hoe u uw gazon moet onderhouden, leest u hier!

De basisregels voor grasonderhoud

Het belangrijkste onderhoud voor een gazon zijn het maaien, bemesten en sproeien. Deze drie onderhoudstaken zijn erg van belang bij het gezond houden en blijven van het gras. Een gazon wat namelijk te weinig water krijgt, droogt uit en bij geen bemesting krijgt het gras geen voedingstoffen. Daarbij zorgt het regelmatig maaien dat ook de onderste laag voldoende licht en zuurstof krijgt. Al deze factoren zijn belangrijk voor de groei. In de wintermaanden hoeft het gazon weinig onderhouden te worden. Het zijn voornamelijk de grasgroeimaanden (van maart tot en met oktober) waar extra onderhoud aan het gazon gedaan moet worden.

Het onderhoud voor het gazon

Naast het sproeien, maaien en bemesten, kunt u het gazon ook bekalken en verticuteren. Kalk strooien raden we elke winter aan. Het verticuteren is bij een nieuw gazon nog niet van toepassing. Pas bij een gazon dat ouder dan 3 jaar is, kan er geverticuteerd worden. Na het verticuteren kan het gazon er kaal uit zien. Dit kunt u herstellen met een herstellend graszaad.

Een gezond gazon

Natuurlijk willen we allemaal een gezond gazon. Echter is dit niet vanzelfsprekend. Om u op weg te helpen, hebben we een onderhoudskalender geschreven. Hierin staat al het onderhoud beschreven voor een nieuw en bestaand gazon. Van een gezond gazon heeft u namelijk langer plezier. Lees hier onze uitgebreide onderhoudskalender.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct online uw prijs!

Eerstvolgende leverdata
di
7
feb
wo
8
feb
do
9
feb
vr
10
feb
di
14
feb
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2