Bemest uw gazon regelmatig

Om de goede kwaliteit van graszoden te waarborgen dient u uw gazon tijdig te bemesten. Bemesting is een eerste levensbehoefte voor gras, net zoals water.

Gras haalt zijn energie en kracht uit de ondergrond, een voedzame ondergrond. Het is dan ook niet gek dat een gazon zonder bemesting slecht van kwaliteit is. Het mist namelijk dan veel voedingstoffen die nodig zijn om gezond te groeien. Om de goede kwaliteit van graszoden te waarborgen dient u uw gazon tijdig te bemesten. Bemesting is een eerste levensbehoefte voor gras, net zoals water. Maar welke meststof dient u nu eigenlijk te gebruiken voor het gazon en hoe vaak dient het gazon bemest te worden? U leest het hier.

Organische bemesting gazon

Er zijn talloze verschillende bemestingen voor het gazon op de markt te vinden. We begrijpen dat het daarom verwarrend kan zijn welke bemesting nu het beste voor het gazon is. Het is ten eerste belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de bemesting en waar deze precies voor bestemd is. Wij raden in de meeste gevallen aan om te kiezen voor een organische bemesting geschikt voor alles wat groeit en bloeit. In tegenstelling tot kunstmest, geeft een organische bemesting 3(!) maanden voedingsstoffen af. Hierdoor bent u verzekerd van een langere werking en een blijvend mooie, groene kleur. Organische meststof kan wel een geurtje achter laten, maar dit is na een regenbui of sproeibeurt weer helemaal verdwenen.

De voor- en nadelen van kunstmest

Voor een direct en snel resultaat is kunstmest snel een aanrader voor het gazon. Kunstmest is namelijk een snel werkend meststof en wordt vaak ingezet om een gazon snel te herstellen. Dit is vooral aan te raden bij een slecht gazon wat snel voedingstoffen nodig heeft. Door kunstmest krijgt het gras een boost, waardoor er vaak snel resultaat is. Het nadeel bij kunstmest is dat de kans op wortelverbranding vele malen groter is dan bij organische mest. Daarbij spoelt kunstmest snel weg na een regenbui of sproeibeurt. Hierdoor is het risico dat het gazon tijdelijk geen voeding krijgt. Uiteindelijk kan dit problemen veroorzaken. Gebruik kunstmest nooit voor onder de graszoden, direct contact van kunstmest met de graswortels kan voor schade zorgen.

“Direct contact van kunstmest met de graswortels kan voor schade zorgen.”

Gazon bemesten: het najaar

In het najaar heeft het gras een andere bemesting nodig dan in het voorjaar. We noemen dit najaarsbemesting. In najaarsmeststof zit minder stikstof en meer Kalium, magnesium en fosfor. Kalium versterkt het gras in de winter tegen vorst en betreding. Magnesium en ijzer zorgen ervoor dat de groene kleur zich ook in de winter beter behoudt. De resultaten hiervan blijven meestal zichtbaar tot in het voorjaar.

De juiste meststoffen kopen?

Wilt u graszodenbemesting kopen voor het hele jaar? Wij hebben organische bemestingen voor het hele jaar rond. Zo bent u ervan verzekerd dat u altijd de juiste organische graszodenbemesting gebruikt wat goed is voor het gazon. Kleine aantallen zoals emmers van 5 kg(goed voor 50 m2) kunnen wij gemakkelijk per post opsturen.

Heeft u een groot gazon? Dan kunt u het gazon beter bemesten met een bemestingkarretje. Voor informatie over bemestingkarretjes of over organische meststoffen kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Meer informatie

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Reviews van onze klanten

Perfect gras! Rechte zoden, prima service, snelle levering en niet te duur. Absolute aanrader!

5/5
Michel Spoelstra

Mooie graszoden, zeer tevreden. Door chauffeur goede hints gegeven. Afspraak klopte precies.

5/5
Henri Dirks

Kwaliteit gazon top, prijs top en service top!

5/5
Jeffrey Lamers

Goed geregeld en goede prijs

4.5/5
Wiel Jagers