Gazon sproeien

Het sproeien van uw gazon is een van de belangrijkste onderdelen van het onderhoud van het gras. Het gras heeft voldoende bevochtiging nodig om te kunnen groeien. Hieronder geven wij u informatie over het sproeien van een nieuw of bestaand gazon en hoe u het beste gazon kunt sproeien.

Nieuw gazon sproeien

Doordat een nieuw gazon zelf nog niet op zoek kan naar water is het belangrijk om de graszoden te sproeien. De eerste twee weken is dit het allerbelangrijkste. Het gazon dient voldoende vocht te krijgen, door het bevochtigen van het gras hechten de wortels namelijk voorspoedig aan. Wanneer de graszoden aangehecht zijn, gaan de wortels uit zichzelf op zoek naar water. U kunt vanaf deze tijd het sproeien afbouwen. Bij een nieuw gazon dient u 60 tot 90 minuten per dag te sproeien. Dit is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden op dat moment. Indien de temperaturen hoog zijn, dient u in de ochtend, middag en avond 90 minuten te sproeien. Zodra de eerste twee weken voorbij zijn, zijn de wortels aan de ondergrond gehecht en gaan ze zelf op zoek naar water.

   

Bestaand gazon sproeien

Het sproeien van een bestaand gazon vergt minder uren, doordat de wortels al zijn aangehecht en zelf op zoek gaan naar water. Echter dient u bij een bestaand gazon per week, 2 tot 3 keer te sproeien. Het grasveld kunt u het beste in de ochtend of avond sproeien. Indien de temperaturen boven de 25 graden zijn, dient u het gras om de dag te sproeien voor een aantal uren achter elkaar. Mocht het flink regenen, dan dient u bovengenoemde hoeveelheden aan te passen.

Hoe moet u gras sproeien?

Bij oppervlakten onder de 200m2 kunt u gebruik maken van een tuinslang of een zwenksproeier. Met deze methoden kunt u het gazon eenvoudig besproeien. Indien u voor de zwenksproeier kiest, is het belangrijk erop te letten dat ook alle delen evenveel water ontvangen. Indien dit niet het geval is, verzet dan wel de zwenksproeier. Het is erg belangrijk dat alle delen en uiteraard ook de hoeken voldoende water ontvangen. Bij oppervlakten boven de 200m2 raden wij een automatische sproei installatie aan. Met zo’n installatie heeft u geen omkijken meer naar het sproeien van het gras. De sproei installatie voorziet uw gazon van voldoende water. Echter dient een sproei installatie in de tuin aangelegd te worden, wilt u hier meer over weten? Bel of mail Dautzenberg Graszoden.

Meer informatie over sproeien of over onderhoud van het grasveld, vindt u in onze onderhoudskalender.

Meer informatie

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Reviews van onze klanten

Van begin tot aan de levering soepel contact gehad met Dautzenberg Graszoden. De graszoden werden op het afgesproken tijdstip bij ons thuis bezorgd.

5/5
Pieter en Marja

Altijd goede zoden, altijd goede service.

4.3/5
Helmut de Wit

Kwaliteit is top! Heb al vaker gekocht omdat alles gewoon heel goed is !! 👍👍👍

5/5
Theo Janssen

Na wat twijfelen over het zelf aanleggen van het nieuwe gazon, besloten om dit toch door een specialist te laten doen. Zoals afgesproken is Stijn op voorhand komen kijken naar de werkzaamheden. Hierbij heeft hij keurig de werkzaamheden besproken en een offerte uitgebracht. Na twee weken was het zover en kwamen Stijn en zijn mannen de afgesproken werkzaamheden uitvoeren. Binnen één dag konden wij genieten van een stralend en gelijk gazon. Mannen bedankt!

4.5/5
Fam. Linssen