Gazon bemesten

Voor uw gazon is een voedzame ondergrond van groot belang. Gras haalt zijn energie en kracht uit de ondergrond, daarom is het bemesten van u gazon belangrijk. Gazon heeft voeding nodig en als dit niet regelmatig gedaan wordt, zal het gazon verslechteren. gras heeft namelijk de voedingstoffen nodig om gezond te groeien. Bemesting is, net als water, de eerste levensbehoefte voor het gras. Door middel van de informatie hieronder geven wij meer advies over wanneer en welke meststof u het beste kunt gebruiken.

Wanneer en met welke bemesting uw gazon bemesten?

Aanlegbemesting
Bij het aanleggen van uw gazon dient u een organische bemesting onder de graszoden te verspreiden. Humusbalans is hier het geschikts voor omdat het de wortels stimuleert om aan de ondergrond te hechten.

Voorjaarsbemesting (1e keer- maart)
In maart dient u de voorjaarsbemesting over het gazon te verspreiden. Dit is een fijne korrel, waarin een organische stikstof is verwerkt. Hierdoor ontstaat een sterk groei effect in het gazon. Daarbij werkt deze voorjaarsbemesting voor 3 maanden.

Voorjaar bemesting (2e keer- juni)
In juni dient u voor de 2e keer de voorjaarsbemesting over het gazon te verspreiden. Bij de voorjaarsbemesting ligt de nadruk vooral op organische stikstof, hierdoor ontstaat een diepgroene kleur in het gazon. Daarbij zorgt de tweede keer bemesten voor nogmaals 3 maanden voedingstoffen.

Najaarsbemesting
In september is het belangrijk de najaarsbemesting over het gazon te verspreiden. Najaarsmest betreft een samenstelling van onder andere Kalium, fosfor en ook magnesium. Dit zijn de 3 elementen voor het afharden van het gras voor de winter.

Kalkkorrels
December en januari zijn de maanden voor kalkkorrels over het gazon te spreiden. Kalkkorrels zorgen voor een betere zuurtegraad van de ondergrond. Daarbij wordt door middel van kalkkorrels meststoffen de rest van het jaar beter opgenomen.

 

‘ Het gazon bemesten heeft pas zin als de temperatuur boven de 5 graden komt, onder deze temperatuur werkt namelijk de bemesting niet.’

 

Alle bovengenoemde producten zijn bij ons verkrijgbaar. Deze kunnen per post verstuurd worden of u kunt ze afhalen bij ons afhaaladres in Voerendaal. Bij het bestellen van graszoden kan bemesting ook meegeleverd worden.

Kies voor een bemesting jaarpakket, met dit pakket bent u het gehele jaar voorzien van bemesting!

Liever geen kunstmest gebruiken, waarom?

Kunstmest is een snel werkende meststof. Het wordt vaak gebruikt om een gazon in een snel tempo te herstellen. Daardoor is kunstmest enkel aan te raden bij een slecht gazon wat direct voedingstoffen nodig heeft. Door het te bemesten met kunstmest ziet u namelijk direct resultaat. U kunt het als het ware een snelle boost geven.

Nadelen;

  • Wortelverbranding komt regelmatig voor bij gebruik van kunstmest
  • Kunstmest is snel verdwenen na een flinke bui regen
  • Wanneer u kunstmest onder de graszoden verspreid, kunnen de wortels verbranden

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct online uw prijs!

Eerstvolgende leverdata
di
7
feb
wo
8
feb
do
9
feb
vr
10
feb
di
14
feb
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2