Onze graszoden

Onze graszoden kweken wij op Brabantse bodem en zijn minimaal 12 maanden gekweekt, waardoor het een perfecte en stevige grasmat is. De graszoden zijn sterk, waardoor er geen plastic netten in zitten. Voordat er nieuwe graszoden worden gekweekt dient het een en ander te gebeuren. Hieronder vertellen wij u over hoe het kweekproces in zijn werk gaat.

     

Telen van graszoden

De ondergrond van de velden dienen we klaar te maken voordat we kunnen inzaaien. Als eerste voorzien wij de ondergrond van bemesting, de verdeling hiervan dient heel exact te gebeuren. Dit omdat de graszaden overal evenveel voedingstoffen dienen te ontvangen. Hierna de ondergrond ploegen, frezen en egaliseren. Het is namelijk erg belangrijk dat het in te zaaien perceel egaal ligt zodat de graszoden overal hetzelfde groeien. Tevens is het belangrijk dat de graszoden naderhand netjes en strak gesneden kunnen worden zodat u allemaal identiek dezelfde graszoden van ons kunt verwachten!

Het inzaaien is een belangrijke klus en dient héél precies te gebeuren. De goede weersomstandigheden en de juiste temperatuur zijn hierbij van groot belang. Met onze specialisten gebeurt dit met veel oplettendheid en gedrevenheid.

Nadat het inzaaien heeft plaatsgevonden dienen de graszaden van het juiste onderhoud te worden voorzien. Welk onderhoud bedoelen wij?

🌱 Het bijna dagelijks besproeien van de grasvelden in warme periodes

🌱 Op het juiste moment bemesten

🌱 Het maaien van het gazon

🌱 Het beluchten van het gazon

Onze graszaden

De samenstelling van de graszaden is als volgt; Roodzwenkgras, Veldbeemdgras en Engels Raaigras. Doordat wij 3 verschillende graszaden gebruiken is het een sterke grasmat wat ook goed tegen de schaduw kan. Het speelgazon en recreatiegazon hebben beide hetzelfde graszadenmengsel. Echter doordat het recreatiegazon van de zijkanten van de velden wordt gesneden maakt dit het verschil met het speelgazon. De machines rijden meer over de zijkanten waardoor het kan voorkomen dat de er wildgras in het recreatiegazon zit. Het is daardoor niet mogelijk recreatiegazon als A-kwaliteit gras te verkopen.

Het oogsten

Na minimaal 12 maanden zijn de graszoden volgroeid en betreft het een stevige graszode. Het is nu tijd te oogsten. Met grote machines snijden wij de graszoden uit de grond. De grasmatten snijden wij in 2,5 meter lange repen van 40 centimeter breed. Daarna worden ze opgerold als een tapijt en op een pallet geplaatst. Hierna plaatsen wij ze op de vrachtwagen en kunnen ze op transport! Graszoden bestellen of heeft u verdere vragen? Dit kan via onze website, telefonisch of per e-mail.

Meer informatie

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Reviews van onze klanten

Goed gras. Zonder groene vingers een gezond en stevig gazon kunnen leggen.

4/5
Erick de Viking

Hele mooie graszoden voor weinig geld, zeker een aanrader om daar heen te gaan!

4.8/5
Sharon Grimminck

Kwaliteit gazon top, prijs top en service top!

5/5
Jeffrey Lamers

Zeer goede graszoden
Vriendelijke personeel. Super!

4.5/5
M Verbert