Onze graszoden

Onze graszoden kweken wij op Brabantse bodem en zijn minimaal 12 maanden gekweekt, waardoor het een perfecte en stevige grasmat is. De graszoden zijn sterk, waardoor er geen plastic netten in zitten. Voordat er nieuwe graszoden worden gekweekt dient het een en ander te gebeuren. Hieronder vertellen wij u over hoe het kweekproces in zijn werk gaat.

Telen van graszoden

De ondergrond van de velden dienen we klaar te maken voordat we kunnen inzaaien. Als eerste voorzien wij de ondergrond van bemesting, de verdeling hiervan dient heel exact te gebeuren. Dit omdat de graszaden overal evenveel voedingstoffen dienen te ontvangen. Hierna de ondergrond ploegen, frezen en egaliseren. Het is namelijk erg belangrijk dat het in te zaaien perceel egaal ligt zodat de graszoden overal hetzelfde groeien. Tevens is het belangrijk dat de graszoden naderhand netjes en strak gesneden kunnen worden zodat u allemaal identiek dezelfde graszoden van ons kunt verwachten!

Het inzaaien is een belangrijke klus en dient héél precies te gebeuren. De goede weersomstandigheden en de juiste temperatuur zijn hierbij van groot belang. Met onze specialisten gebeurt dit met veel oplettendheid en gedrevenheid.

Nadat het inzaaien heeft plaatsgevonden dienen de graszaden van het juiste onderhoud te worden voorzien. Welk onderhoud bedoelen wij?

🌱 Het bijna dagelijks besproeien van de grasvelden in warme periodes

🌱 Op het juiste moment bemesten

🌱 Het dagelijks maaien van de graszoden

🌱 Het beluchten van de graszoden

Graszoden uitsnijden

 

 

 

 

 

 

Onze graszaden

De samenstelling de graszaden is als volgt; Roodzwenkgras, Veldbeemdgras en Engels Raaigras. Doordat wij 3 verschillende graszaden gebruiken is het een sterke grasmat wat ook goed tegen de schaduw kan. Het speelgazon en recreatiegazon hebben beide hetzelfde graszadenmengsel. Echter doordat het recreatiegazon van de zijkanten van de velden word gesneden maakt dit het verschil met het speelgazon. De machines rijden meer over de zijkanten waardoor het kan voorkomen dat de er wildgras in het recreatiegazon zit. Het is daardoor niet mogelijk recreatiegazon als A-kwaliteit gras te verkopen.

Het oogsten

Na minimaal 12 maanden zijn de graszoden volgroeid en betreft het een stevige graszode. Het is nu tijd te oogsten. Met grote machines snijden wij de graszoden uit de grond. De graszoden snijden wij in 2 meter lange repen van 40 centimeter breed. Daarna worden ze opgerold als een tapijt en op een pallet geplaatst. Hierna plaatsen wij ze op de vrachtwagen en kunnen ze op transport! Graszoden bestellen of heeft u verdere vragen? Dit kan via onze website, telefonisch of per e-mail.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct online uw prijs!

Eerstvolgende leverdata
di
7
feb
wo
8
feb
do
9
feb
vr
10
feb
di
14
feb
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2