Kale plekken gazon

Om diverse redenen kunnen er kale plekken in het gazon komen. Meestal heeft dit te maken met de bodemkwaliteit en wil er op een of andere manier geen gras meer in de kale plek groeien. De meest voorkomende redenen voor kale plekken is door de winterperiode, intensief gebruik, verzuring van de bodem, onkruid, mos groei of insecten die graag aan het gras eten. Hoewel kale plekken erg vervelend is en uw gras er niet mooier op wordt, is het door middel van bijzaaien gemakkelijk te verhelpen.

Kale plekken gazon herstellen

Heeft u last van kale plekken om wat voor redenen dan ook? Dan is het slim om eerst te achterhalen waar deze kale plekken vandaan komen. Indien het door intensief gebruik is of door een koude winterperiode, dan kunt u er voor kiezen om bij te zaaien. Heeft het te maken met een slechte ondergrond als verzuring of iets dergelijks, dan kunt u het overwegen om uw gazon gedeeltelijk of helemaal te vervangen. Wanneer u last heeft van insecten in uw gras als engerlingen of emelten is het van belang om deze eerst te doden. Kale plekken gras bijzaaien

Een gemakkelijke en goedkope manier om van uw kale plekken af te komen is bijzaaien. Uiteraard dient u wel rekening te houden met de oorzaak van de kale plekken, want als de ondergrond slecht is, is bijzaaien vaak zinloos. Om u voor te bereiden op het bijzaaien kunt u er voor zorgen dat uw de ondergrond eerst belucht en de kale plekken verticuteert. Kies daarna voor het juiste zaadmengsel om uw gazon bij te zaaien. Bij Dautzenberg Graszoden hebben wij het exacte graszaadmengsel waarmee onze topkwaliteit graszoden mee worden ingezaaid.

Wanneer kale plekken inzaaien?

Vanaf midden april tot aan september kunt u de kale plekken bijzaaien. In deze maanden kunnen de zaden ontkiemen, waarna er na 3 maanden een nieuwe grasmat ontstaat. Kale plekken inzaaien in de maanden van oktober tot maart is vaak zinloos. Graszaad ontkiemt niet bij een lagere bodemtemperatuur dan 10 graden. Bij voorkeur kunt u het gras het beste inzaaien in het voorjaar of in het najaar.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Meer informatie

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Andere interessante artikelen

5 oktober 2022

Herfstbladeren

15 augustus 2022

Mol in het gazon

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Reviews van onze klanten

Goed gras. Zonder groene vingers een gezond en stevig gazon kunnen leggen.

4/5
Erick de Viking

Goede kwaliteit graszoden…aanrader

5/5
M Jansen

Hele mooie graszoden voor weinig geld, zeker een aanrader om daar heen te gaan!

4.8/5
Sharon Grimminck

Vandaag hebben Stijn en zijn mannen, onze tuin voorzien van graszoden! Zijn heel tevreden over het resultaat. Heb je nieuwe graszoden nodig zoek niet verder, van kleine tot grote tuin kies voor Dautzenberg zoden!!

4/5
Frank Ramakers