Herfstbladeren

De herfst is van start gegaan en dat betekent dat de herfstbladeren weer van de bomen vallen en op uw gazon terecht komen. Hieronder geven wij u uitleg over wat precies te doen in deze situatie.

Bladeren op gazon laten liggen?
Bladeren kunnen voor schade zorgen aan uw gazon, de (vochtige) bladeren verstikken namelijk het gras en zorgen ervoor dat er geen daglicht meer bij kan. Hierdoor krijgt het gazon een gelige kleur.
Indien het gras langdurig geen daglicht krijgt, kan het zelfs voorkomen dat het gazon gaat afsterven. Het grasplantje verstikt met als resultaat kale plekken of schimmels. Vooral in het voorjaar zult u dit ook zien; op de plekken waar bladeren hebben gelegen, zal het gras niet of slecht groeien. De grasplantjes zijn dan verstikt geraakt en kunnen daardoor niet verder groeien.

“Verwijder zo snel mogelijk de herfstbladeren van uw gazon om beschadiging te voorkomen!”

Grashark

Hark de bladeren bij elkaar en verwijder deze van uw gazon. Het gebruiken van een grashark is de eenvoudigste methode om bladeren te verwijderen.
Let op : Indien de bladeren vochtig of nat zijn, kan het extra glad zijn. Dus wees voorzichtig!

Grasmaaier

Het is ook mogelijk de bladeren te verwijderen met uw grasmaaier. ‘Maai’ de bladeren van uw gazon! Zet de grasmaaier op de hoogste stand om de bladeren te verwijderen. Zorg ervoor dat alleen de bladeren worden meegenomen door de grasmaaier (niet het gras).
Let op : Maaien kan alleen als het gazon droog is, indien het gazon vochtig of nat is komen er flinke sporen in uw gazon.

Bladblazer inclusief bladzuiger

Met een bladblazer kunt u de bladeren bij elkaar blazen. Zodra de bladeren bij elkaar liggen, zuigt u ze op en zijn ze verwijdert. Let op : Zorg dat u de bladblazer horizontaal genoeg houdt. Indien u dit niet doet is de kans groot dat uw gras beschadigd wordt.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Meer informatie

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Reviews van onze klanten

Perfect gras! Rechte zoden, prima service, snelle levering en niet te duur. Absolute aanrader!

5/5
Michel Spoelstra

Goede kwaliteit graszoden…aanrader

5/5
M Jansen

Hele mooie kwaliteit graszoden. Ik zou ze eerst gaan ophalen en met een telefoontje konden ze op dezelfde dag bezorgd worden. Vriendelijke mensen, zowel telefonisch als de chauffeur.

5/5
M B

Na wat twijfelen over het zelf aanleggen van het nieuwe gazon, besloten om dit toch door een specialist te laten doen. Zoals afgesproken is Stijn op voorhand komen kijken naar de werkzaamheden. Hierbij heeft hij keurig de werkzaamheden besproken en een offerte uitgebracht. Na twee weken was het zover en kwamen Stijn en zijn mannen de afgesproken werkzaamheden uitvoeren. Binnen één dag konden wij genieten van een stralend en gelijk gazon. Mannen bedankt!

4.5/5
Fam. Linssen