Herfstbladeren

De herfst is van start gegaan en dat betekent dat de herfstbladeren weer van de bomen vallen en op uw gazon terecht komen. Hieronder geven wij u uitleg over wat precies te doen in deze situatie.

Bladeren op gazon laten liggen?
Bladeren kunnen voor schade zorgen aan uw gazon, de (vochtige) bladeren verstikken namelijk het gras en zorgen ervoor dat er geen daglicht meer bij kan. Hierdoor krijgt het gazon een gelige kleur.
Indien het gras langdurig geen daglicht krijgt, kan het zelfs voorkomen dat het gazon gaat afsterven. Het grasplantje verstikt met als resultaat kale plekken of schimmels. Vooral in het voorjaar zult u dit ook zien; op de plekken waar bladeren hebben gelegen, zal het gras niet of slecht groeien. De grasplantjes zijn dan verstikt geraakt en kunnen daardoor niet verder groeien.

“Verwijder zo snel mogelijk de herfstbladeren van uw gazon om beschadiging te voorkomen!”

Grashark

Hark de bladeren bij elkaar en verwijder deze van uw gazon. Het gebruiken van een grashark is de eenvoudigste methode om bladeren te verwijderen.
Let op : Indien de bladeren vochtig of nat zijn, kan het extra glad zijn. Dus wees voorzichtig!

Grasmaaier

Het is ook mogelijk de bladeren te verwijderen met uw grasmaaier. ‘Maai’ de bladeren van uw gazon! Zet de grasmaaier op de hoogste stand om de bladeren te verwijderen. Zorg ervoor dat alleen de bladeren worden meegenomen door de grasmaaier (niet het gras).
Let op : Maaien kan alleen als het gazon droog is, indien het gazon vochtig of nat is komen er flinke sporen in uw gazon.

Bladblazer inclusief bladzuiger

Met een bladblazer kunt u de bladeren bij elkaar blazen. Zodra de bladeren bij elkaar liggen, zuigt u ze op en zijn ze verwijdert. Let op : Zorg dat u de bladblazer horizontaal genoeg houdt. Indien u dit niet doet is de kans groot dat uw gras beschadigd wordt.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Meer informatie

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Andere interessante artikelen

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Reviews van onze klanten

Vriendelijke man en goeie grasmatten!

4/5
Chris van der Molen

Kwaliteit gazon top, prijs top en service top!

5/5
Jeffrey Lamers

Top graszoden en leuk personeel!

5/5
Mic Smeet

Vandaag hebben Stijn en zijn mannen, onze tuin voorzien van graszoden! Zijn heel tevreden over het resultaat. Heb je nieuwe graszoden nodig zoek niet verder, van kleine tot grote tuin kies voor Dautzenberg zoden!!

4/5
Frank Ramakers