Gazon bemesten maart

De dagen zijn weer langer, de temperaturen gestegen en het grasseizoen is weer begonnen; we kunnen weer uitkijken naar het voorjaar! Het voorjaar is tevens ook de tijd dat men weer in de tuin gaat werken en de ‘winterschade’ aan-loemen en planten weer kunt herstellen. Zo ook het gras, deze dient in maart weer de nodige bemesting te krijgen om er weer stralend uit te zien. Voeding is namelijk een van de succesfactoren van een groen en gezond gazon.

Graszoden bemesten maart

Aangezien maart de maand is vlak na de winter, is deze maand extra belangrijk bij het onderhoud van graszoden. Het gras is na de winter meestal gelig en belaagd met mos of onkruid. Om de gele kleur zo snel mogelijk te laten verdwijnen is bemesting noodzakelijk. Een speciale organische graszodenbemesting stimuleert namelijk de groene kleur en de sterkte van de graszode. Aangezien bemesting erg belangrijk is voor zowel de uitstraling als de groei, is een goede bemesting aan te raden.

Organische bemesting

Bij Dautzenberg Graszoden zijn we voorstander van organische bemesting. Organische bemesting biedt namelijk vele voordelen voor de graszoden Vandaar is het belangrijk om te kiezen voor een juiste organische bemesting voor graszoden. De organische bemesting van Dautzenberg Graszoden heeft de volgende pluspunten:

  • Werkt minimaal 3 maanden;
  • Minstens 3 keer per jaar strooien(maart tot september);
  • De voedingstoffen komen alleen vrij wanneer het nodig is;
  • Zorgt voor een donkergroene kleur en een sterke structuur.

Graszodenbemesting kopen?

Gaat u een nieuw gazon aanleggen of wilt u uw gazon weer gaan bemesten? Bij Dautzenberg Graszoden hebben we alle soorten bemesting die u nodig heeft voor u graszoden. Met twee vestigingen in Limburg kunt u zes dagen per week de bemesting en eventueel kalk bij ons ophalen. Wij geven u daarbij ook graag advies over de werking van onze organische bemesting en hoe u dit het beste over het gazon kunt strooien. Bij grotere oppervlaktes is een bemestingkar aan te raden. Hiermee strooit u de bemesting geleidelijk over uw gazon heen.

Voor meer onderhoudstips kunt u onze onderhoudskalender downloaden.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Meer informatie

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Andere interessante artikelen

5 oktober 2022

Herfstbladeren

15 augustus 2022

Mol in het gazon

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Reviews van onze klanten

Goed geregeld en goede prijs

4.5/5
Wiel Jagers

Snelle service en goede prijs-kwaliteit verhouding. Geen addertjes onder het gras!

5/5
Fam. Janssen

Goed gras. Zonder groene vingers een gezond en stevig gazon kunnen leggen.

4/5
Erick de Viking

Goede bediening en gras van goede kwaliteit. Geen plastic gaas zoals sommige anderen hebben.

4.6/5
Wil D