Graszoden leggen in het najaar

Vaak krijgen we de vraag of het nog wel mogelijk is om graszoden te leggen in het najaar. Dit antwoord is niet zo lastig, het is namelijk ja(!). Het najaar is juist een erg geschikte periode om gras te leggen. Doordat de tempraturen dalen en er vaker regen valt, is de kans op verbranding van het gras minder groot. Tevens hoeft de sproeier vele malen minder aan en kan het gras zich alvast voorbereiden op een nieuw jaar.

Zelf graszoden leggen najaar

Werkt u graag in de tuin en bent u vrij handig? Dan kunt u overwegen om zelf graszoden te leggen in het najaar. Net zoals in de rest van het jaar is zelf graszoden leggen in het najaar vrij gemakkelijk. Door middel van een stappenplan helpen wij u in 6 stappen zelf gras te leggen. In deze handleiding beschrijven wij stap voor stap hoe u uw eigen nieuwe gazon kunt aanleggen. Voor tips over onderhoud kunt u het beste onze gratis onderhoudskalender downloaden!

Belangrijk bij gras in het najaar

Gaat u uw gras zelf leggen of laten leggen in het najaar? Dan dient u wel rekening te houden met een aantal factoren. Hoewel normaal gesproken gebruik wordt gemaakt van een zelfde bemesting, dient u in het najaar gebruik te maken voor een speciale najaarsbemesting. Doordat deze bemesting ook ijzer bevat blijft uw gazon ook in de winter de groene kleur houden. Daarbij zorgt de messtof in combinatie met ijzer voor een sterke grasmat en verkleint de kans op onkruid aanzienlijk.

5 voordelen voor graszoden najaar

De A-kwaliteit van Dautzenberg Graszoden zijn erg geschikt om in het najaar te leggen. Welke voordelen dit zijn, lichten wij u graag toe:

  • In tegenstelling tot de zomer, hoeft u het pas gelegde gazon minder water te geven;
  • De graszoden wortelen net zo snel als in het voorjaar en zomerperiode;
  • De kans op verbranding is niet zo snel aanwezig;
  • De graszoden hebben veel langer de tijd om zich aan te sterken voor het voorjaar.;
  • Tijdens de eerste mooie lentedagen kunt u direct genieten van uw nieuwe gazon.

Graszoden laten leggen herfst

Wilt u uw graszoden (laten) leggen in de herfst? Laat u dan informeren door Dautzenberg Graszoden uit Limburg. Ons team komt graag bij u langs om de graszoden te leggen, ook in de herfst. Graag bespreken we voorafgaand eerst met uw de werkzaamheden en stellen we u daarna op de hoogte voor het kostenplaatje. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht om uw oude graszoden te verwijderen in de herfst.

Zoek niet verder en vraag direct uw informatie aan bij Dautzenberg Graszoden.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Meer informatie

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Andere interessante artikelen

5 oktober 2022

Herfstbladeren

15 augustus 2022

Mol in het gazon

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Reviews van onze klanten

Kwaliteit gazon top, prijs top en service top!

5/5
Jeffrey Lamers

Van begin tot aan de levering soepel contact gehad met Dautzenberg Graszoden. De graszoden werden op het afgesproken tijdstip bij ons thuis bezorgd.

5/5
Pieter en Marja

Mooie graszoden, zeer tevreden. Door chauffeur goede hints gegeven. Afspraak klopte precies.

5/5
Henri Dirks

Top graszoden en leuk personeel!

5/5
Mic Smeet