Gele plekken in het gazon

Geel gras, dat is niet de kleur hoe het gras er werkelijk uit hoort te zien. Toch zien we geel gras  geregeld. De oorzaak achterhalen kan stiekem dan ook behoorlijk lastig zijn omdat er zoveel aanleidingen zijn. Daarbij heeft elke tuin een andere grond en onderhoud elk persoon zijn gazon op zijn manier. Om u te helpen zoeken naar de oorzaak van geel gras, hebben wij de meest voorkomende redenen op een rijtje voor u gezet én hoe u van deze vervelde gele kleur afkomt.

Gele plekken in het gazon. Hoe komt het?

Misschien herkent u het wel: gele plekken in het gras na de winterperiode. Dit is de voornaamste oorzaak van geel gras. In de wintermaanden krijgt het gras minder zonlicht. Ook bemest u in de wintermaanden het gazon niet, waardoor er vrij weinig voeding en groei voor het gras is. Andere veel voorkomende oorzaken van gele plekken zijn:

  • De grasmatten zijn tekort gemaaid. Als het gras korter dan 3,5 cm is gemaaid, verdwijnt als het ware de bovenste beschermlaag. Deze grassprieten zijn namelijk de bescherming tegen felle zon, vorst en andere weersomstandigheden;
  • Het gras heeft té weinig water gekregen. Vooral met hete periodes is het belangrijk dat u veel en langdurig sproeit. Doet u dit niet, dan droogt het gras uit en heeft u kans dat het gras afsterft;
  • Té veel water is ook een grote oorzaak van gele plekken. Het gras kan het water niet snel genoeg afvoeren, waardoor het gras als het ware erin verzuipt;
  • Een tekort aan meststoffen is een veel voorkomend probleem als het gaat om geelgras. Bemesten is belangrijk voor de kwaliteit en de gezondheid van het gras. Door het tijdig te bemesten voorkomt u gele plekken. Bemest het gras tijdig met een organische bemesting van Dautzenberg Graszoden;

Geel gras herstellen?

Wanneer u het op het juiste moment bemest met de juiste bemesting, bent u geelgras –  in meeste instantie – één stap voor. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen! Heeft u het gras altijd juist en op tijd bemest? Dan moet u eerst op zoek naar de oorzaak van de gele kleur. Misschien heeft u wel te weinig water gegeven of loopt juist het water helemaal niet weg. Elke oorzaak heeft een andere aanpak nodig. Is het gras al zover aangetast dat de wortels zijn afgestorven? Dan kunt u het beste dat gedeelte verwijderen en de kale plek opvullen met een graszode of graszaad.

Voor meer informatie over geel gras in uw gazon kunt u het beste contact met ons opnemen.

  • Pagina delen
  • F
  • P
  • E

Meer informatie

Op onze pagina met veelgestelde vragen vind je antwoorden op heel veel vragen die te maken hebben met de aanleg en het onderhoud van gazon.

Andere interessante artikelen

5 oktober 2022

Herfstbladeren

15 augustus 2022

Mol in het gazon

Bereken de prijs van je graszoden!

Graszoden bezorgen of afhalen op een van onze locaties! Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2.

Eerstvolgende leverdata
 
Laden...
 

Reviews van onze klanten

Perfect gras! Rechte zoden, prima service, snelle levering en niet te duur. Absolute aanrader!

5/5
Michel Spoelstra

Zeer tevreden. Correcte levering en de grasmatten zijn van goede kwaliteit. Bedankt voor de goede service!

4.5/5
Ilona Douven

Hele mooie graszoden voor weinig geld, zeker een aanrader om daar heen te gaan!

4.8/5
Sharon Grimminck

Vriendelijke man en goeie grasmatten!

4/5
Chris van der Molen