Paddenstoelen in het gazon

Paddenstoelen in het gras komen vaak voor en zijn – meestal – niet iets om u zorgen over te maken. Hoewel ze doorgaans met grote aantallen komen, kunt u ze ook met grote aantallen tegelijk weer verwijderen. Gelukkig zijn de meest voorkomende paddenstoelen in het gras niet schadelijk of giftig, het is alleen geen mooi gezicht voor uw (nieuwe) gazon.

Paddenstoelen in uw gazon oorzaak

Paddenstoelen komen in allerlei soorten en maten voor in gras. Elke paddenstoel is dan ook anders en sommige soorten kunnen schadelijk zijn. Hoewel de meeste paddenstoelen in het gazon onschuldig zijn, is het geen mooi aanzicht. Paddenstoelen komen voort uit schimmels én schimmels zijn vaak aanwezig in voedselrijke ondergronden die voor graszoden leggen gebruikt wordt. Wanneer de temperaturen stijgen en het weer vochtig is, dan wanen deze schimmels zich een weg naar buiten en ontstaan er paddenstoelen.

Paddenstoelen in nieuw gras

Het kan voorkomen dat uw nieuwe gazon bezaaid is met kleine bruine paddenstoeltjes. Geen zorgen, dit heeft te maken met het hoge stikstofgehalte in uw gras die tot uiting komt met broeierig weer. Door de vochtige weersomstandigheden, de voedingsrijke ondergrond en de bemeste graszoden komen de paddenstoelen tot leven. Dit is een natuurlijk proces en brengt verder geen schade aan uw gazon toe. De paddenstoelen trekken vanzelf weer weg. Wilt u ze direct verwijderen? Dan kunt u er met de grasmaaier overheen maaien.

Bestrijding paddenstoelen gras?

Kleine paddenstoelen die snel optreden in een nieuw gazon verdwijnen vanzelf. Hier hoeft u zich verder geen zorgen over te maken. Maar heeft u paddenstoelen die bijvoorbeeld in een later stadium in het gras tevoorschijn komen, dan dient u deze – meestal – te bestrijden. Paddenstoelen bestrijden doet u door middel van handmatig uitgraven of met een bestrijdingsmiddel. Toch verdwijnen de meeste paddenstoelen bij goed en droog weer vanzelf.

Voor meer informatie over paddenstoelen bestrijdingsmiddelen kunt u het beste contact met ons opnemen. Bij heksenkringen in het gras dient u rekening te houden met een andere bestrijding.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct online uw prijs!

Eerstvolgende leverdata
do
19
sep
vr
20
sep
di
24
sep
wo
25
sep
do
26
sep
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2