Bladvlekkenziekte gazon

Bladvlekkenziekte is een bladziekte die voorkomt op de grasbladeren van een grasmat. Hoewel de meeste grasziektes alleen in het gras voorkomen, is bladvlekkenziekte ook een probleem voor vele andere planten. Vooral planten met een blad kunnen last krijgen van bladvlekkenziekte. Benieuwd of uw gazon te maken heeft met bladvlekkenziekte? Deze grasziekte is te herkennen aan kleine donkere vlekjes op het grasblad.

Bladvlekkenziekte gazon oorzaak

Grasziektes zijn altijd vervelend, vooral wanneer het uw hele gazon aantast. Helaas is bladvlekkenziekte een moeilijk te bestrijden ziekte. Vooral in een later stadium is bladvlekkenziekte schadelijk voor het gehele gazon. De ziekte ontwikkeld zich voornamelijk in de lente of in het najaar. In deze seizoenen zijn de temperaturen lager waardoor dit de groei van het gras kan beïnvloeden. Een ander oorzaak is een tekort aan stikstof of kalium. Bemest daarom het gras tijdig om bladvlekkenziekte zoveel mogelijk te voorkomen.

Het gazon bestrijden

Preventie is vele malen beter dan bestrijden. Verzorg daarom uw gras op de juiste wijze met het behulp van onze gazonkalender. Zo voorkomt u niet alleen vervelende ziektes als bladvlekkenziekte, maar blijft ook uw gazon gezond en mooi. Heeft u toch al last van bladvlekkenziekte en wilt u dit bestrijden?  Maai dan het stuk gras met bladvlekken af en voer het af. Uiteindelijk kunt u het gemaaide stuk én natuurlijk uw gehele gazon extra bemesten met een juiste organische bemesting.

Bij verdere vragen neem gerust telefonisch of per mail contact met ons op. 

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct online uw prijs!

Eerstvolgende leverdata
di
29
nov
wo
30
nov
do
1
dec
vr
2
dec
di
6
dec
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2