Regenwormen gazon?

Regenwormen zijn een veelvoorkomend probleem bij gazoneigenaren. Ze komen ook niet alleen in Nederland voor, maar zijn wereldwijd te vinden. Hoewel regenwormen (gelukkig) geen directe schade aanrichten aan het gras, zijn het geen prettige wormen om in uw gras  te hebben. Regenwormen bevinden zich namelijk in de grond én wanneer ze boven het oppervlakte komen, nemen ze heel wat zand mee. Dit zijn ook wel de beruchte zandhoopjes op uw gras.

Regenwormen plaag

Regenwormen in het gras bestaan – meestal – uit grotere groepen. Een grote groep regenwormen noemen we dan ook wel een plaag. Wanneer u last heeft van een plaag regenwormen heeft u vast en zeker gemerkt dat uw gazon belaagd is met vele zandhoopjes. Deze regenwormen en hoopjes – die erg naar kunnen zijn – brengen verder geen schade aan het gazon aan. Ze zorgen er juist voor dat de bodemstructuur verbeterd, wat zelfs in het voordeel is voor de groei van het gras.

Regenwormen gras bestrijden

Een echte bestrijdingswijze tegen regenwormen is er helaas niet. Wellicht kunt u overwegen om het gras regelmatig te harken met een bladhark. Zo verdeelt u de zandhoopjes van de regenwormen over uw gazon. We raden het af om een sterk bestrijdingsmiddel tegen regenwormen te gebruiken. Dit kan namelijk ook grote schade aan het gazon aanrichten.

Regenwormen als bodemverbeteraar

De schade die regenwormen kunnen aanrichten blijft gelukkig beperkt tot zandhoopjes op het gazon. Het gras lijdt hier verder niet aan! Het is dan ook niet noodzakelijk om regenwormen te bestrijden. Regenwormen hebben namelijk een positieve werking op de bodemstructuur. Kortom, regenwormen zijn juist wél gunstig voor uw bodemstructuur. De zandhoopjes op het gazon moeten we dan maar ook voor lief nemen en regelmatig verdelen over het grasoppervlakte.

Voor tips over regenwormen in het gazon of ander advies over insecten als emeleten en engerlingen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct online uw prijs!

Eerstvolgende leverdata
di
21
jan
vr
24
jan
di
28
jan
vr
31
jan
di
4
feb
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2