Regenwormen gazon

Regenwormen zijn een veelvoorkomend probleem bij gazoneigenaren. Hoewel regenwormen (gelukkig) geen directe schade aanrichten aan het gras, is het geen pretje om wormen in uw gras te hebben. Regenwormen bevinden zich namelijk in de grond en wanneer ze boven het oppervlakte komen, nemen ze heel wat zand mee. Hierdoor kunnen er zandhoopjes op uw gras ontstaan.

Regenworm gazon

Regenwormen gazon plaag

Regenwormen in het gras bestaan – meestal – uit grotere groepen. Een grote groep regenwormen noemen we dan ook wel een plaag. Wanneer u last heeft van een regenwormenplaag is veelal uw gazon belaagd met vele zandhoopjes. Deze regenwormen en hoopjes – die erg naar kunnen zijn – brengen verder geen schade aan het gazon aan. Ze zorgen er juist voor dat de bodemstructuur verbetert, wat indirect een voordeel is voor de groei van het gras.

Regenwormen gras bestrijden

Een echte bestrijdingswijze tegen regenwormen is er helaas niet. Wellicht kunt u overwegen om het gras regelmatig te harken met een bladhark. Zo verdeelt u de zandhoopjes van de regenwormen over het gazon. We raden het af om een sterk bestrijdingsmiddel tegen regenwormen te gebruiken. Dit kan namelijk grote schade aan het gazon en bodemleven aanrichten.

Regenwormen als bodemverbeteraar

De schade die regenwormen aanrichten aan het gazon blijft meestal beperkt tot zandhoopjes. Het gras lijdt hier verder niet aan. Het is in de meeste gevallen ook noodzakelijk om regenwormen te bestrijden. Regenwormen hebben namelijk een positieve werking op de bodemstructuur. Kortom, regenwormen zijn gunstig voor uw bodemstructuur, maar minder voor het gazonaanzicht.

Voor tips over regenwormen in het gazon of ander advies over insecten in het gazon als emelten en engerlingen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct online uw prijs!

Eerstvolgende leverdata
di
7
feb
wo
8
feb
do
9
feb
vr
10
feb
di
14
feb
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2