Engerlingen gras

Engerlingen zijn larven van diverse soorten bladsprietkevers, zoals de meikever, junikever en rozekever. Ze eten graag aan de wortels van het gras en richten hiermee forse schade toe aan het gazon. Doordat de wortels weg worden gegeten komt het gazon los te liggen. Echter komt de grootste schade niet direct door de engerlingen zelf. De grootste boosdoeners zijn de vogels die het hele gazon omwoelen op zoek naar de larven.

Engerlingen herkennen?

De gevolgen van engerlingen zijn vele kale plekken en los liggende grasmatten. Indien er vaker vogels zitten te pikken in het gras is de kans groot dat u last heeft van engerlingen. De vogels doorzoeken namelijk het hele gazon naar de engerlingen en richten hiermee grote schade toe aan het gazon. Indien u het gras zo kunt oppakken, betekent dat de wortels van het gras weg zijn gegeten. Ook kan het zo zijn dat u de witte kleine larven in de grond ziet zitten. Ze zijn te herkennen aan de witgelige C-vorm en de bruinoranje kop.

Engerlingen in het gazon

Engerlingen zitten meestal op een droge zandgrond vlak onder het grasoppervlakte. Helaas zijn engerlingen de laatste jaren een steeds groter probleem geworden. Dit komt mede doordat het al enkele jaren niet meer diep in de grond heeft gevroren door de zachte temperaturen. Hierdoor blijven de engerlingen en eitjes tot leven en wordt het aantal engerlingen alleen maar meer.

Engerlingen bestrijden

Heeft u last van engerlingen en zoekt u een goede oplossing om van dit probleem af te komen? Dautzenberg Graszoden heeft een goede biologische oplossing om snel en effectief de engerlingen te bestrijden. Wij leveren nematoden die ervoor zorgen dat u zonder de grond en u zelf schade aan te richten snel van de engerlingen af bent. Geïnteresseerd in een biologische bestrijding tegen engerlingen of emelten? Neem dan contact met ons op en bestel uw nematodenmix.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct online uw prijs!

Eerstvolgende leverdata
di
21
jan
vr
24
jan
di
28
jan
vr
31
jan
di
4
feb
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2