Engerlingen in het gazon

Engerlingen zijn larven van diverse soorten bladsprietkevers, zoals de meikever, junikever en rozekever. Deze larf eet aan de wortels van het gras en richt hierdoor forse schade aan het gazon. Doordat de wortels van het gras weg worden gegeten, kan het gazon los komen te liggen. Echter komt de grootste schade niet direct door de engerlingenplaag zelf. De grootste boosdoeners zijn de vogels die het hele gazon omwoelen, zij komen veelal af op gazon met een engerlingenplaag.

Engerling gras

Engerlingen in gras herkennen?

Engerlingen zijn kleine witte larven , met een bruinoranje kop en een C-vormig lijf. Doordat engerlingen zich voeden met graswortels, zijn ze in veel grasvelden te bekennen. Helaas richten engerlingen in grote hoeveelheden grote schade aan grasvelden aan. De gevolgen van engerlingen zijn: kale plekken en losliggende grasmatten. Twijfelt u of uw last heeft van een engerlingenplaag? Indien er vaak vogels op het gras zitten te pikken, is de kans groot dat u last heeft van engerlingen. De vogels eten namelijk de larf en kunnen bij het zoeken hiernaar schade aanrichten. Een plaag engerlingen is te herkennen aan een groot aantal witte larven op 1 m2. Bij twijfel , neem gerust contact op.

Engerlingen in gazon

Engerlingen zitten meestal op een droge zandgrond vlak onder het grasoppervlakte. Helaas zijn engerlingen de laatste jaren een steeds groter probleem. Dit komt mede doordat het al enkele jaren niet meer diep in de grond heeft gevroren en dat er niet meer tegen gespoten mag worden. Hierdoor blijven de engerlingen en eitjes eerder in leven en nemen de aantal engerlingen alleen maar toe.

Engerlingen gras bestrijden

Heeft u last van engerlingen en zoekt u een goede oplossing om van dit probleem af te komen? Met biologische bestrijdingsmiddelen is dit probleem snel en effectief aan te pakken om de engerlingen te bestrijden. Wij leveren parasieten aaltjes die ervoor zorgen dat u engerlingenplagen kunt verhelpen, zonder aantasting van uw ander bodemleven. Geïnteresseerd in een biologische bestrijding tegen engerlingen of emelten? Neem dan contact met ons op en bestel uw nematodenmix.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct online uw prijs!

Eerstvolgende leverdata
di
29
nov
wo
30
nov
do
1
dec
vr
2
dec
di
6
dec
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2