Hanepoot in gazon

Hanepoot, zevenblad of vogelvoet is de naam van deze één dezelfde hardnekkige 1-jarige onkruidsoort. Ze zijn te herkennen aan de stevige dikke hoofdas met meerdere dikke zijtakken. Wanneer u last heeft van hanepoot in uw gazon kan het een moeilijke klus zijn om deze in zijn geheel te verwijderen. Ze komen namelijk vaak met vele aantallen tegelijk en wortelen diep en stevig in de grond.

Hanepoot gazon

De oorzaak

Hanepoot is zo’n onkruid die u het liefst direct uit uw gazon wilt verbannen. De dikke stengels en de diepe wortels zijn niet gemakkelijk te verwijderen. Vaak wordt er vanuit gegaan dat hanepoot al in de grasmatten zitten voordat ze aangelegd zijn. Dit is niet waar! Hanepoot zit meestal al in de grond voordat er in wezen al een grasmat op ligt. Erg vervelend, aangezien u hierdoor niet van tevoren de hanepoot herkent. Wel is bekend dat hanepoot in gazon voornamelijk voorkomt bij nieuwbouwwoningen. De reden hiervoor is dat ze een standaard grond voor nieuwbouwwoningen gebruiken. Terwijl die niet altijd geschikt is voor planten en grassen.

Hanepoot gazon bestrijden

Zoals we al beschreven is hanepoot geen gemakkelijke onkruidsoort om te verwijderen. Toch zijn er een aantal methodes die u helpen met hanepoot bestrijden. Eén van de manieren om van de hanepoot af te komen, is het zelf uitsteken van het plantje inclusief de diepliggende wortels. Wanneer de wortel niet mee wordt verwijderd, groeit de plant weer opnieuw terug. Gaat u liever niet zelf aan de slag met het uitsteken van de hanepoot? Het beste is wachten op de vorstperiode. Hanepoot kan namelijk slecht tegen vorst en meestal als 1-jarige onkruidsoort komt die het volgend jaar niet meer terug.

Voor advies kunt u (online) contact met ons opnemen.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct online uw prijs!

Eerstvolgende leverdata
di
7
feb
wo
8
feb
do
9
feb
vr
10
feb
di
14
feb
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2