bladvlekkenziekte gazon

Bladvlekkenziekte is een bladziekte die ook voorkomt op grasbladeren. Hoewel de meeste grasziektes alleen in het gras voorkomen, is bladvlekkenziekte een probleem voor vele planten. Bladvlekkenziekte in het gazon is te herkennen aan kleine donkere vlekjes op het grasblad. In een later stadium is bladvlekkenziekte schadelijk voor het gehele gazon.

Bladvlekkenziekte gazon oorzaak

Grasziektes zijn altijd vervelend, vooral wanneer het uw gazon aantast. Bladvlekkenziekte is ook zo’n vervelende ziekte. De ziekte ontwikkeld zich voornamelijk in de lente of in het najaar. In deze seizoenen zijn de temperaturen lager die de groei van het gras kunnen beïnvloeden. Een ander oorzaak is een tekort aan stikstof of kalium. Bemest daarom het gras tijdig om bladvlekkenziekte te voorkomen.

Bladvlekkenziekte gazon bestrijden

Preventie is vele malen beter dan bestrijden. Verzorg daarom uw gras op de juiste wijze. Zo voorkomt u niet alleen vervelende ziektes als bladvlekkenziekte, maar blijft ook uw gazon gezond. Heeft u toch al last van bladvlekkenziekte en wilt u dit bestrijden?  Maai dan het stuk gras met bladvlekken af en voer hierna af. Uiteindelijk kunt u het gemaaide stuk én natuurlijk uw gehele gazon erna bemesten met een juiste organische bemesting.

Advies nodig?

+31 85 064 54 41

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Prijs berekenen

Graszoden afhalen, bezorgen of laten leggen?
Bereken direct online uw prijs!

Eerstvolgende leverdata
di
21
jan
vr
24
jan
di
28
jan
vr
31
jan
di
4
feb
m2

Bezorging is mogelijk vanaf 30 m2